Március 23

Categories: Hírdetések

– Kedden, Gyümölcsoltó Boldogasszony, az Angyali üdvözlet ünnepén, a szentmiséket vasárnapi rendben tartjuk. Ezen a napon a plébánia irodája zárva van.

– Kedden este lesz a Biblia-csoport Hitmélyítő Találkozója. A szentmise után az iroda melletti teremben kerül sor a találkozóra.

– Nagyböjti három napos lelkigyakorlatot tartunk a Székesegyházban. Pénteken, szombaton és vasárnap az este 6 órakor kezdődő szentmiséken hallgathatunk emelkedéseket, melyeket Ft. Tzier Ernő börvelyi plébános tart. Ez egyben jó alkalom is arra, hogy elvégezzük a nagyböjti szentgyónásunkat.

– Szombaton 10-13 óra között játékos foglalkozást tartunk a hittanos gyermekek számára a plébánia hittantermében.

– Vasárnap (március 30.) virradóra áttérünk a nyári időszámításra . Az órát egy órával előbbre kell vinni, rövidebb lesz az éjszaka. Az esti szentmisék kezdési időpontja nem változik, vagyis marad a 6 óra egészen május első vasárnapjáig.

– Az Önátadás évében is a Püspökség több zarándoklatot szervez: Rómába, Lourdesba, Mariazellbe, a balti államokba (Észtország, Lettország, Litvánia) és a Szentföldre. Részleteket a templomban található szórólapokon olvashatnak.

– Hétfőtől Húsvétig (szombat, vasárnap kivételével) a Neokatekumenátus közösség minden reggel 6 órától zsolozsmát imádkozik a Székesegyházban. A hívek is bekapcsolódhatnak az imába.